Gradskillnader i helvetet

Idag rapporteras (bland annat här) att Kina och Indien ansluter sig till G8-ländernas tvågradersmål.

Jubel? Nej!

Ordförande Reinfeldt säger:

När man accepterar tvågradersmålet så accepterar man synsättet att det finns en vetenskapligt baserad risk för världen kopplad till global uppvärmning, och att den bör begränsas till just två grader.” (från SR.se, se länken i början av inlägget)

Följaktligen har världen beslutat att fortsätta att värma upp världen. Men vad gör vi när vi når upp till de där två graderna plus? Jag vill koppla det här till Michael Sandels resonemang om vad som sker när man kopplar värden som inte kan översättas till siffror istället för att ge sig på den större, moraliska diskussionen. Återigen MMG (se det här inlägget).

Och förresten: låt oss bara en gång för alla konstatera att ”klimatförändringar” är det samma som global uppvärmning/växthuseffekt. Kalla en spade för en spade.

Den här ”nyheten” når varken ”the top spot” för The Guardian, New York Times, Washington Post, Le Monde eller Frankfurt Allgemeine Zeitung vilket jag härleder till att den svenska borgfreden är igång i kombination med Nya Moderaternas nya, gröna inriktning (spin!).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: