Adebayor till Manchester City?

Det verkar som att det är en överenskommelse på gång mellan Arsenal och Manchester City med en övergång för Emmanuel Adebayor.

Arsenal har haft mycket att tacka Adebayor för(1) men på sistone har det skurit sig. De senaste transferperioderna har det knorrats från togolesen om att han helst av allt har velat gå till Milan AC.

Nu verkar det bli Manchester City istället, som därmed utökar sitt redan rätt fulla stall med forwards. Tidigare under sommaren har de snott Carlos Tevez från ”storebror” Manchester United i en mycket uppmärksammad övergång.

Samtidigt förhandlar City just nu med Chelsea om en övergång för John Terry, mittbacksklippa och tillika lagkapten i såväl klubb som landslag. Om det går igenom är det definitivt en fjäder i hatten för Manchester-klubben som länge har sett sig omsprungen när det kommer till ”high profile”-värvningar. De riktiga stjärnorna har i regel undvikit City eftersom de har haft svårt att se klubben nå till topp-fyra i Premier League, och därigenom nå spel i Champions League.

Manchester Citys främsta lockbete är, givetvis, pengar. Klubbens nuvarande ägare, Abu Dhabi United Group, har inte varit snåla när det kommer till att pumpa in pengar i spelarvärvningar. Det är andra gången upp, med tanke på att även den förra ägaren, den korruptionsåtalade fd thailändske premiärministern Thaksin Shinawatra inte heller gjorde sig känd som en snåljåp under transferfönsterperioderna.

Om övergången för Adebayor går igenom kommer han att konkurrera med t ex Tevez, Roque Santa Cruz, Valeri Bojinov, Robinho, Felipe Caicedo och Craig Bellamy om en plats längst fram i Man City.

Läs mer om det här, här, här, eller, betrakta dig själv varnad, här.

(1) Kolla in hans statistik här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: