Neutraliteten

Blickarna riktas mot en av det svenska samhällets stora kulturbärare, ett av de mest välkända ansiktena i det moderna Sverige. Det har nämligen kommit tillkänna att denne har utnyttjat sin offentliga genomslagskraft till att argumentera i en dagsaktuell fråga.

Det är förstås känsligt när en person som har en nationellt ceremoniell position av den här rangen utnyttjar sin ställning till påstådd propaganda. När en person, som från sin plattform når stort sett hela svenska folket, uttalar sig i politiskt känsliga ämnen.

En del anser att han borde tas ifrån sina traditionella uppgifter och ersättas av något modernare, mer anpassat efter dagens värderingar. Andra menar att han bör behålla sina privilegier, inte ofta på grund av just traditionen.

Trots flera traverklamp, där han bland annat genom sitt umgänge med individer som inte delar vårt lands värderingar, sitter han dock kvar, till synes ohotad och når gång på gång framgångar i opinionen ifråga om popularitet.

Det verkar därmed tvivelaktigt om hans senaste utspel inte heller den här gången kommer att påverka svenska folkets kärlek till denne mycket populäre man.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: