Situationer vi minns: Dasperadon

Situationen är som följer. Vi är fyra manspersoner som står och väntar inne att någon av de två toaletterna som finns på plats ska bli lediga. Ingen pissoar så långt öga kan nå. Inte en droppe regn. På flera da’r osv.

Vi står lite så där olustigt som det blir när man bara kan avvakta i tysthet. Här finns inte utrymme för något småprat. Inga ”brukar du gå hit?”. Inga ”vad gör du här, då?”. Bara koncentrerade blickar på de där färgbrickorna som signalerar grönt för välkommen och rött för var god dröj.

Inom loppet av en minuts tid kommer det här ha gått från att vara en avvaktande tystnad till att bli en pinsam tystnad.

In stormar en femte man. Han är i de sena femtio-tidiga sextio. Han har shorts, kortärmad skjorta och ett par pilotglasögon med tonade glas. Mannen kastar ett öga på kön. Mumlande för sig själv stegar han fram till den första av de två toalettdörrarna, rycker våldsamt i handtaget, förflyttar sig vidare i sidled till andra dörren, rycker lika våldsamt även i det handtaget. Lika snabbt som han dök upp försvinner han sedan.

Han är försvunnen. Vi står kvar. Stämningen är aning tryckt när personerna som har varit inne på toaletterna väl kommer ut.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: