Mainer vid Götlaborgspolisen, kapitel 40

I skenet av ficklampans stråle ögnade Mainer snabbt igenom kassaskåpet. Han tyckte sig höra att en bil stannade utanför. Mainer släckte ficklampan och smög hukandes fram mot fönstret. Mycket försiktigt slängde han en blick ut på den mörk bakgatan. Regnet föll tungt men ingen bil skådades så långt hans ögon kunde nå. Mainer kände att han behövde lite mod. Han hivade upp whiskey-flaskan ur trenchcoatens innerficka och gav sig själv lite flytande uppmuntran. Efter en harkling och en dov hostning smög han sig tillbaka till det uppbrutna kassaskåpet och tände återigen ficklampan.
– Bingo! utbrast Mainer för sig själv. Ur kassaskåpet plockade han fram en karta. Det visade sig vara en sverigekarta med en påmålad triangel. Triangeln löpte mellan Götlaborg, Stockcity och Lärostaden i Söder. Mainer koncentrerade sig och kisade på kartan.

Kanske koncentrerade han sig och kisade aningen för mycket. För mycket för att märka att ljuset i korridoren tänts. För mycket för att märka att handtaget till kontoret långsamt trycktes ned. Definitivt för mycket för att fundera över att byta till den hemförsäkring som han kvällen innan erbjudits över telefon.

Tio sekunder, och ett brutalt batongslag mot hans skalle, senare slocknade det för Mainers ögon och han sjönk ned som en malaysiskflaggad, överförsäkrad trålare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: