Mainer vid Götlaborgspolisen, kapitel 34

Efter att ett tag ha övervägt att fylla i ett husrannsakansfomulär tog betänketiden slut. Efter en sekund!

Mainer lät storlek 48:an tala och skickade dörren lika mycket ur gängorna som en snedkoksad Johannes Brost dagen efter en Fångarna på fortet-revival.

– Inte så kaxig nu, va? spottade Mainer när han klev över den patetiska brädhögen. Galoschens seger över dörren firades med en klunk ur whiskeyflaskan och sen var det back to business igen. Att lägenheten nu var lika vidöppen som ett uppsprättat palestinskt lik, tänkte inte Mainer, för att undvika att konfrontation med Avigdor Lieberman. Det räcker med att hela tiden behöva stånga sig blodig mot reglementet, tänkte Mainer. Ytterligare en fiende på listan och det börjar närma sig läge att sträcka sig efter den nukleära arsenalen.

Lägenheten stank värre än en gammal mans blöja, och hade förhoppningsvis inte varit bebodd den senaste tiden. Hade den varit bebodd för femton sekunder sedan hade dess ägare varit tvungen att spendera den närmsta veckan med att plocka träflisorna från dörren ur sin blodiga lekamen. Yes, sir. Så kraftig var den mainerska foten.

Mainer kollade snabbt igenom lägenheten. En regnbågsflagga. En bok av Judith Butler. En läderkeps. Här behövs lite assistans i spaningsarbetet, konstaterade Mainer. Efter att snabb ha rafsat ihop de så kallade bevismaterial 1A, 1B och 1C, som de hade benämnts om Mainer hade varit en sån snut som fyllde i papper, begav han sig med beslutsamma steg ut ur lägenheten.

På vägen ut lade han märke till något som glimmade under dörrmattan. Det var en nyckel. Mainer beslagtog den som bevismaterial 1D, på sätt och vis men ändå inte så att säga.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: