Mainer vid Götlaborgspolisen, kapitel 39

Professorn i Symbolik vid Götlaborgs universitet, Rupert Donlang, blickade igenom bytet ifrån lägenheten. Just det. Exakt samma lägenhet som efter ”påhälsningen” tidigare stod lika vidöppen som en vikariesnärta på en personalfest med en vecka kvar innan ut-LASning. Med gratis bar!

Professorn sippade på en rosa paraplydrink, strök tillbaka pagefrisyren och snörpte på munnen.

– Det här, kära du, inledde professorn, kräver lite specialtydning. Ursäktar du om jag kollar lite på inne på mitt kontor?

Mainer nickade med stumt förakt som svar. Medan professorn drog sig tillbaka till sitt kontor försökte Mainer att leta ytterligare ledtrådar i professorns privata dator som fortfarande stod framme. Ingen rök utan eld, konstaterade Mainer och tyckte det var skumt att en så välrenommerad professor hade blivit inblandad i den här härvan. Måhända genom att Mainer hade uppsökt honom för rådgivning men ändock. Mainer slöklickade in på Internet Explorer och gjorde några privatspaningar på Altavista. Sökningarna gav det förväntade resultatet. För att försäkra sig om att inget ur undersökning skulle läcka beslöt sig Mainer för att ha ett internetfönster med DN kultur, som legat uppe sedan tidigare, på övre delen av skärmen, medan hans eget fokus koncentrerades på den undre delens internetfönster.

Mainer hörde steg bakom sig och reagerade blixtsnabbt. Han stängde det undre fönstret men upptäckte i samma ögonblick att ett nytt, likadant fönster hade öppnats. Stegen hördes allt närmare. Mainer klickade med ökad frenesi men varje klick i stäng-ned-krysset tycktes öppna det dubbla antalet fönster. Mainer gjorde en snabb bedömning av situationen och beslöt sig att fly rummet, dock i vetskapen om att han var tvungen att förr eller senare komma tillbaka. Förmodligen förr. Jävligt förr.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: