Mainer vid Götlaborgspolisen, kapitel 24

Mainer hade återigen sina blixtsnabba reflexer att tacka. Spårvagnen som makligt rörde sig längst Aven-lan-yn avvek inte omedelbart från det jämntjocka götlaborgska sunken. Om inte Värsttrafik hade gett fan i att reparera sin vagnar så hade inte gnisslandet av fönstret som öppnades gett Mainer någon förvarning.

När hagelgevärspipan sträcktes ut genom fönstret var Mainer redan beredd och i stridsställning. Trenchcoaten fladdrade till när han ryckte tjänstepistolen från axelhölstret. Hagelgeväret hann avfyra ett skott innan ett par värdelösa statister, som tidigare skymt sikten, lämnade utrymme för Mainer att besvara elden. Mainers blyspottare sände sina dödliga projektiler mot spårvagnen. Givetvis var det fullträff med första kulan och spårvagnen exploderade likt en bakfull HR-ansvarigs mage morgonen efter ett kick-off-event på restaurang Calcutta.

Mainer gick i slowmotion mot det utbrända vraket. Trenchcoaten fladdrade i vinden precis som en HR-ansvarigs trenchcoat dagen efter… Glöm det förresten.

Gångjärnsjournalisterna Elfsson och Håkanström trängde sig på med frågor om huruvida det var etisk riktigt att spränga fordon under rusningstid. Mainer hänvisade till personen som chefade den här dagen för att värja sig från sitt personliga ansvar.

På vägen hann han uppfatta en fyrkantig box med en telefonlur i sig. Boxen var lagom stor att rymma en fullvuxen mansperson. Den påminde, om man var en aning generös, om en slags kiosk av det gamla slaget. Fast med en telefon i. Ett slags telefonkiosk. Perfekt! konstaterade Mainer medan himlen öppnade sig och vräkte ned ett slags vatten över den ödelagda gatan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: