Studio Ett aktiverar idiotmagneten

Saxat från Sveriges Radios hemsida:

Svininfluensan
Telefonväkteri idag dit du som lyssnare är välkommen att ringa in med dina frågor om den nya influensan. Vi har experter som sitter beredda att besvara dina frågor i direktsändning. Om du inte kan ringa under vår sändningstid går det att mejla frågor du vill att vi skall ta upp till: studioett@sr.se. Numret till vår telefonsluss är 08-241500. Den är öppen från 15.45-16.45. Annika Linde, statsepidemiolog, Agneta Holmström, Socialstyrelsen, Jan Lilliemark, professor Läkemedelsverket är bl a med.
(källa)

OK. So far so good. Trevligt med lite input från lyssnarna istället för att vi ska behöva lyssna på massa tråkiga experter som ska vifta med pekpinnar och berätta hur saker och ting egentligen ligger till. Jag ger tre exempel av rösterna från programmet men för att jävlas med mina läsare har jag gjort en Odell och fejkat ett samtal. Så jävlig är jag.

Kan DU hjälpa statsepidemiolog Annika Linde och hitta det falska samtalet?

Samtal 1:

När jag var ung gjorde jag lumpen på Såtenäs. Det var 1958. Vi fick asiaten eller vad den hette. Vi var isolerade i flera dagar i baracker. Det var ingen som fick vara kvar på logementet. Jag hade hög feber och vet inte riktigt om jag hallucinerade eller inte. Är den här influensan allvarligare än asiaten och har jag fått något slags skydd eftersom jag hade asiaten? Jag har nämligen ALDRIG varit sjuk sen dess. Och jag var handelsresande när jag var yrkesverksam. Jag reste från Norrland till Ystad, land och rike runt. Men SJUK, det var jag ALDRI…(avbruten)… Jag är hjärtopererad också! Ska jag ta min spruta?
/Bengt

Mitt svar till lyssnaren: Hej Bengt. Oj oj oj! Vilken skröna!

Samtal 2:

Jag är en gammal mormor som funderat på att åka och träffa mitt två månader gamla barnbarn som bor i Stockholm. Hur ska jag göra? Jag kommer vara tvungen att åka buss från Karlstad till Stockholm och sen byta till tunnelbanan och därefter åka buss. Kan jag verkligen riskera mitt barnbarns hälsa? Det är ju mest barnbarnet jag oroar mig. Mig själv bryr jag mig inte om…
/Gerd

Mitt svar till lyssnaren: Hej Gerd! Det låter som att du faktiskt inte VILL åka och träffa ditt barnbarn. Kanske har du problem med ditt barns val av partner eller nåt. Att du dessutom passar på att måla upp ett martyr-scenario där du ser dig själv döende i influensa lär nog heller inte göra en visit i Stockholm till en skrattfest för vare sig dig eller familjen. Du gör nog bäst i att stanna kvar i Karlstad.

Samtal 3:

Jag är en medelålders person från Uppland som antingen är överviktig eller diabetiker och bor med min pappa. Bör jag ta min spruta?
/Gunnar

Mitt svar till lyssnaren: Hej Gunnar! Du bör ta din spruta. På sikt skulle jag även överväga att flytta hemifrån.

Så vem är det som är påhittad? Skicka in ditt svar till kommentarerna och få någon slags belöning under helgen!

Annonser

6 Responses to Studio Ett aktiverar idiotmagneten

 1. Henrik skriver:

  Ingen?

  • Indy skriver:

   Det är svårt att hitta den fejkade i det här gänget. Men faktum är att ett av samtalen är nys/hittepo/odell.

   Keep guessing!

 2. Henrik skriver:

  Okej, nr 3?

 3. Eva-Marie skriver:

  Jag tror att nr 3 var fejkad. Vad vinner jag för pris

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: