Mainer vid Götlaborgspolisen, kapitel 4

Halvvägs ut i den götlaborgska verkligheten ångrade han sig. Det visade sig att hans mobiltelefon inte hade laddat klart. All den tid som Mainer hade lagt ned på att skaffa en extraladdare utan att behöva köpa en extratelefon och så hände det här… Det som ABSOLUT inte f-i-c-k HäNdA.

Att få tag på en laddare som han kunde ha på kontoret hade krävt sin man. Tack och lov var Mainer sin man. Inte på något konstigt sexuellt sett. Nej, Mainer var sin man ur den aspekten att han redde sig själv.

Nu visade det sig att städerskan hade dragit ur laddaren ur grenkontakten när hon hade pluggat in dammsugaren. Att Mainer hade haft ett larm inställt med påminnelsen ”glom göte at låda televinken” på sin telefon hade alltså inte gett honom det försprång som han hade räknat med. Mainer konstaterade att i och med denna motgång hade han gått miste om åtminstone tre timmar viktig spaningstid.

Efter att ha pluggat in mobiltelefonen i laddaren satte sig Mainer ned och betraktade batteristapeln som sakta byggde upp. Den här situationen gav Mainer utrymme att ha en inre konversation i kursiv stil om hur beroende människan hade gjort sig av tekniken. Detta mynnade ut i hur känsligt dagens samhälle var. Vårt samhälle har byggt in sig självt i ett beroende av elektriciteten. Mainers gamle farsa hade inte tvingats avbryta en arbetsdag för att vara hemma och ladda mobilen.

Den senare tanken hade kunnat resultera i ytterligare en inre monolog i kursiv text om att det var mer tåga i folk förr i tiden och att dagens ungdom var vek och att vi förmodligen behövde ett krig. Detta slipper vi, tack och lov, eftersom mobiltelefonen nu var full-laddad.

Mainer var återigen på väg ut i den götlaborgska verkligheten men vid det här laget var det för sent att spana. Mainer begav sig istället hemåt. Men först: en klunk whiskey.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: