Brittiska LO hotar dra tillbaka stödet till Labour

Inleder fredagen med att lyssna på BBC Weekly Political Podcast – Beyond Westminister. Podcasten (från 11 september, -09) handlar om debatten inom Trades Union Congress (TUC), brittiska motsvarigheten till LO, om de ska fortsätta att stödja Labour finansiellt eller inte.

Poängen med att dra tillbaka stödet är att markera mot Labour på samma sätt som Labour i sin omstöpning till New Labour konstant har använt facket för att visa sin regeringsduglighet för väljarna. Blair vann medelklassens hjärta genom att visa hur han inte skulle ge vika för kraven från fackföreningarna.

Nu är läget ett helt annat än det var 1997. Kampanjlåten ”Things can only get better” summerar läget för hur det står till med Gordon Browns regering.

En intressant detalj som man inte tar upp i nämnda podcast är strukturen inom Labour. Labour är nämligen inte ett renodlat parti en samling politiska organisationer och fackföreningar (läs mer om det här). Ett ekonomiskt bakslag riskerar därför att i slutändan hamna på ledargarnityret personligen, något som man kan läs mer om här.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: