Dionne Warwick & Friends – ett stycke sent 1980-tal

Om man någon gång känner sig nere för räkning rekommenderas det här klippet. Det har allt man kan önska sig: supersångerskor,  svarta coola killar, vita ocoola killar och Gladys Knights guppande frisyr och fantastiska rörelseschema (ca 2:47-3:21). Lägg där till lite munspel och världens kanske mest tillbakalutade stage-invasion någonsin.

Om man inte är särskilt förtjust i Burt Bacharachs låtskatt kan man hoppa fram till 3:43 då invasionen börjar. Därifrån blir det en orgie i 80-talsglamour. Stora hår och galaklänningar. Jag kan tänka mig att det är så här Philip Banks, Fresh Prince of Bel-Air-pappan, drömde att hans 60-årsfest skulle ha sett ut.

Frågan som dröjer sig kvar är vad det står på lappen som Elton John står och prasslar med i början av låten. Är det en fusklapp med låttexten, som han borde ha varit bekant med vid det här laget? Är det a) ett hemligt meddelande från hans lokale kokainhandlare eller b) ett positivt besked från en läkare att forskningen om hårtransplantationer har gjort framsteg? Detta lär vi aldrig få svar på.

Men gu’va trevlit de ser ut å ha’re!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: