Mainer vid Götlaborgspolisen, kapitel 14

Allsången!

Hur hade han kunnat missa det här? Samtliga av de 23 offren hade varit på Lislaberg och sjungit allsång! Det var förmodligen därför han hade en lapp som det stod ”AlsoNg” på i trenchcoat-fickan. Apropå trenchcoat-fickan… Mainer tog sig en rejäl stänkare. I samma takt som whiskey rann ur flaskan så rann kraften ut ur Mainer…

Mainer vaknade upp. Det hade gått ett dygn sen han tömt whiskeyn. Han hade en fruktansvärd huvudvärk. I bakfyllans dimma dök ett ord upp i hans söndersupna skalle:

Allsången!

Hur hade han kunnat missa det här? Samtliga av de 23 offren hade varit på Lislaberg och sjungit allsång! Det var förmodligen därför han hade en lapp som det stod ”AlsoNg” på i trenchcoat-fickan. Mainer konstaterade i samma andetag att whiskeyflaskan i samma ficka var tom, något som inte fick gå oåtgärdat.

Mainer lämnade ohlssonskans lägenhet efter att ha beslagtagit en flaska Skeppet. Den fick duga tills vidare. Mainer var inte den som såg vanliga Svenssons och deras liv som det självklara objektet för hån och misstänksamhet, det vill säga den anda som hade spridits till allt större delar av det svenska offentliga livet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: