Mainer vid Götlaborgspolisen, kapitel 51

Mainer kom att spendera en weekend i Brasilililien. Det var en rätt omtumlande upplevelse. Väl på plats träffade han med en ung brasilililianska, Eldora DosOrtimentet. Tillsammans tillbringade de en lång fredagkväll diskuterandes marxistisk materialism över ett par kalla. Mainer var särskilt nöjd med att de hann tajma in happy hour.

Under lördagen träffade de en mystisk europeisk gentleman av det gamla slaget. Den gamle stöten, som påstod sig vara Comte de St:Germain, lyckades på något märkligt sätt att snacka in dem på en seans-session. Arrangemanget var ett misch-masch av blandad religiöst dravel från såväl den gamla som den nya världen. Under kvällen följde något slags bongo-trumma-gig. Eldora DosOrtimentet tappade kontrollen till de vilda rytmerna och fick sin världsbild riktigt skakad i grunden. Trots hennes materialistiska världssyn hade hon hamnat i trans till de trummade rytmerna.

– Trots all min kulturella fernissa och mina universitetspoäng, med efterföljande korrespondens med CSN som jag inte har undkommit trots att jag har bosatt mig på andra sidan jorden, är jag fortfarande en vilde, grät hon ut mot Mainers axel.

På söndagmorgonen hade hon rymt. Mainer vaknade ensam utan ens en lapp med ett avsked. Han insåg att en helg i Brasilillilien inte skulle lösa det här brottsfallet. En insikt han inte nådde var att det här kapitlet hade varit en nedkokad sammanfattning av trippen till Brasilien ifrån den italienske semiotikern Umberto Ecos fantastiska roman Foucaults pendel.

Mainer avslutade det här kapitlet med att återvända till Götlaborgshamn. Det firades med en rejäl klunk whiskey.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: