Riksdagvalet 2109

I valet 2108 hände det. Det var nämligen valet då de ”nya partierna” gick om ”gammelpartierna”. Medan gammelpartierna fortfarande brydde sig om höger- och vänsterskalan och byggde på ideologier koncentrerade sig istället ”de nya partierna” på integritetsfrågor. Resultatet av 2108 års val blev att 12 stycken nya partier tillsammans lyckades få 52 % av rösterna medan de traditionella höger- och vänsterpartierna fick 24 % var.

De nya partierna tillträdde som regering men upptäckte snart att en stor del av frågorna som de tvingades ta tag i inte var kopplade till personlig integritet. I de här frågorna hade man inte arbetat fram någon policy eftersom man gemensamt hade valt att fokusera på enbart den personliga integriteten med fokus på fri fildelning.

Efter ett år av stillastående lagstiftning på samtliga områden som inte vagt kunde kopplas till integritetsfrågor gjordes ett omval. För att undvika 2108 års situation beslutade riksdagen sig för att införa en 10 % spärr. Detta i sin tur tvingade riksdagens 12 integritetspartier att profilera sig för att kunna åtskiljas.

I den här processen kom man fram till att det viktigaste inte var att ha en åsikt utan att framförallt vilja lyfta debatter. Debattlyften kom i form av allt mer och mer desperata utfall mot allt och alla. Ett parti valde t ex att föreslå att man skulle skjuta alla hundar i Sverige. När de sedan ställdes till svars för utspelet svarade de att de inte alls ville skjuta några djur men att de var nöjda med att de hade lyckats lyfta debatten om hur vi behandlar våra fyrfota vänner. Andra förslag var att dra in på boulé för gamla människor eller att förbjuda utlandsfödda att bränna upp papperspengar.

Riksdagsvalet 2109 kom att bli Sveriges sista riksdagsval.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: