Tories håller konferens

Storbritanniens nästa premiärminister, om man får tro alla opinionsundersökningar, David Cameron och hans Tories har haft konferens.

Det verkar som att linjen för partiet har varit att inte ”fucka upp”. Det är alltså ordning i leden som gäller, inga stora utspel och få nyheter. Cameron och George Osborne, hans väntande finansminister, försöker gå igenom konferensen utan att på något sätt utmana opinionsvindarna som råder. Detta har kritiserats ifrån vissa håll där man menar att det är för hårt toppstyre och för känsligt för att tala klarspråk. Jämför situationen med Reinfeldt-Schlingmann, som även de har fått likadan kritik på hemmaplan i Sverige.

Att Tories numera samarbetar med fascistiska östeuropeiska partier i sin nybildade EU-skeptiska partigrupp i EU-parlamentet är något som sopas under mattan. Om Cameron vågat utmana den minst sagt EU-kritiska falangen (ej oväsentlig) inom sitt parti och samarbetat med Angela Merkel hade de kunnat åstadkomma något inom EU men det hade inte funkat med Tories ”white-van-men”. Samarbeta med Tyskland? What would Churchill have done?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: