Mainer vid Götlaborgspolisen, kapitel 5

Mainer välkomnades av Vilma och Ville i dörren. Det var öppna famnen och barnen bubblade av glada infall. Något slags jävla hopp om framtiden, konstaterade Mainer, sköt dem försiktigt åt sidan och vandrade genom hallen till familjens kök. Frugan stod vid spisen och stekte upp rödspetta. Mainer gav henne en kram bakifrån och snusade henne lite i nacken.
– Har du sett vad barnen gjorde på dagis idag? frågade frugan. Mainer stod kvar, utan att svara. Såg du vad barnen gjorde på dagis idag, sa jag? upprepade frugan.
– Nej, svarade Mainer. Han släppte taget om hennes midja och vandrade tillbaka till hallen.

Vilma och Ville satt på golvet och lekte med några dockor som Mainer ovilligt hostat upp oskäligt mycket pengar för. När Mainer själv var ung hade han lekt med teckningar av stenar som han låtsats var kottar som var kor på en bondgård. Bondgården i sin tur var en teckning av friggebod som Mainer låtsades var en lite mer stabil lada. Inom två års tid planerade Mainer att fantisera dit en inhägnad vid sidan om, på grund av en övernitisk tillsynsmyndighets krav, men det räckte inte hans barnahuvud till vid det här laget.

– Vad gjorde ni på dagis idag? frågade Mainer. Barnen kollade upp på honom. Bytte blickar med varandra. Kollade på Mainer igen. Sen sa de, i kör:
– Vi lekte könsneutrala lekar!

Mainer ryggade tillbaka med armarna framför sitt ansikte. Han rusade ut genom dörren, vände sig inte ens för att lyfta den kandelaber han vält på vägen ut, och sprang hela vägen tillbaka till köket. Väl där svepte han en whiskey, bokstavligt talat föll ned i en stol och var precis i förd att pusta ut då frugan ställde fram maten på bordet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: