Mainer vid Götlaborgspolisen, kapitel 22

– Var fan har du varit? frågade frugan när Mainer stapplade in i sovrummet. Han var minst sagt ur form. Fan vad du stinker! Vad är det för fel på dig? Hörru! Mainer! Mainer!

Mainer ignorerade frugan. Hennes utrop ekade på avstånd i hans skalle. Han svepte trenchcoaten om sig och somnade djupt. Han drömde mardrömmar. Någonstans i bakgrunden hördes klapprandet av hovar. Den återkommande mardrömmen. Dagen efter vaknade han upp. Kallsvettig. Bakfull. Men framförallt så hade han en ledig dag.

Ledig och ledig förresten. Redan vid köksbordet försvann allt hopp om kravlös fritid. Det var räkningar som skulle betalas. Det skulle planeras för semestern. Det skulle lämnas till dagis. Och så givetvis alla regler och påbud ifrån politiker på det!

Mainers knogar vitnade om morgontidningens sportbilaga där det trumpetades ut att en lokalpolitiker hade öppnat upp den nya sporthallen. Det där är ju sånt som vanligt folk skulle kunna göra utan massa förmynderi, tänkte Mainer. Han sänkte en klunk whiskey innan han knölade ihop tidningen till en boll som sekunden senare blev en projektil in i köksväggen.

Efter att ha lämnat Vilma och Ville på dagis återvände han hem. Famnen var full av matvaror han hade inhandlat ifrån familjens veckohandelslista. Han vandrade direkt från kylskåpet till familjens tvättmaskin och körde en tvätt på 40 grader.

Efter två timmars vardagspussel fick han nog. Allsångs-morden hade högre prioritet än att källsortera och röja upp på familjens överbelamrade vindsrum. Mainer svepte en klunk whiskey och begav sig återigen ut i den Götlaborgska verkligheten.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: