Mused

Lyssnar på Muse femte album The Resistance som jag KÖPTE FÖR MINA EGNA PENGAR när jag var över i London tidigare i höstas.

Det är lite svårt när MTG koncernen envisas att skrika om skivan i varje halvleksvila medan Sverige helt förgäves kör över Albanien. Varför kunde inte Mellberg ha gjort två mål mot Danmark i lördags istället? Två stycken 2-1 segrar istället för en 0-1 förlust och en 4-1 seger?

Tillbaka till Muse och The Resistance. När Muse dök upp tyckte 98 % av världens befolkning (inkl bloggaren) att de var onödiga Radiohead-kloner. De var Eldorado-cornflakes. I takt med att Radiohead blev allt mer och mer olika Radiohead skapades utrymme för Matt Bellamy och hans sidekicks att utvecklas. Utvecklingen tog definitivt fart i och med 2006 års Black Holes and Revelations. På den plattan lyckades Bellamy skapa en fungerande historia om konspirationer, planeten mars och allmän paranoia.

Det är i samma anda som The Resistance går vidare och utvecklas. Det är en tung platta. Det är överlastat med blinkningar åt såväl klassisk musik som klassisk rock. Queen-influenserna på bombastiska United States of Eurasia når toppen och går över den med sjumilakliv. Det blir så mäktigt att det blir övermäktigt. En hamburgare på toppen av bröllopstårtan som står parkerad på en quattro stagione.

Doctor Who tittar in på The Uprising. Ett fantastiskt stompande komp i I Belong to You (+Mon coeur s’ouvre à ta voix) avbryts av en aria från Samson och Delilah. Undisclosed Desires har ett riktigt snyggt intro.

Jag tycker om det här.

Annonser

2 Responses to Mused

  1. Jasmus Fleishej skriver:

    Betala stålaj föj jock’n’joll?!?! Det snujjigaste jag höjt på evighetej!?!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: