Mainer vid Götlaborgspolisen, kapitel 48

I taxin började Mainer att fundera på sin karriär och polismyndigheten i Götlaborgs framtid. Höll staden på att bli för liten för honom? Med tanke på att invånarintalet hade sjunkit drastiskt sedan helgdeckar’n inletts fanns det goda skäl att tro så. Dessvärre var det hans förbannade uppgift att se till att så inte skulle vara fallet.

Kanske skulle det gå att utöka operationsradien? Om man, läs Mainer, opererade på en större yta och på fler platser skulle man kunna undvika att låsa sig vid regionala marknaders känslighet. Genom att sprida sig till andra marknader kunde man även undvika fluktationer i valuta till exempel. Varför placera alla ägg i en korg? Vem fan bär omkring på ägg i korg förresten? Hallå! Stenålderns logistikavdelning ringde! De vill ha sin… sin… sin korg tillbaka. Typ.

Taxichauffören vände sig om och frågade vart det bar av.
– Skit i det du, din jävla… Mainer letade efter ordet men det enda ord som dök upp i hans huvud var ”korg”. Korg.

Tillbaka till planerna för Götlaborgspolisen. Genom att ta över och driva polisstationer i Tyskland skulle man kunna använda arkiven på ett bättre sätt och kunna kolla upp registerdata på misstänkta tyska medborgare även ifrån Majorna och Hissingen. Om de skulle dyka och utföra kriminella aktiviteter.

Man skulle kunna skapa ett svenskt KGB. Mainer slog sig för pannan. Att han inte kommit på att säga det i riksdagen. Att ta upp planen att skapa ett svenskt KGB för att motverka internationell brottslighet.

Att flytta över verksamheten till Tyskland skulle, om man bortser från att eventuella misslyckande med att upprätthålla grundläggande service skulle leda till en pantsättning av det svenska rättssystemet, bara för gott med sig.

Mainer firade med en klunk whiskey.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: