Arsenal – Stoke 2 – 0 (omgång 14)

Arsenal 2
Arshavin 26,
Ramsey 79
Stoke City 0

Ibland så ”har man den”. ”Har den?” frågar sig vän av ordning. Vad då ”har ” ”vad då”?

Jo, precis som man lekte när man ung och oförstörd och mötte världen med klar blick utan spår av bitterhet och cynism, så finns det inom fotbollen ett fenomen som funkar exakt som den dunk-leken som går ut på att man klappar en vän i ryggen och säger ”du har den”.

Inom fotbollen är ”den” en långa rad negativa resultat. Det brukar ofta drabba lag som förväntas göra bra ifrån sig. Den här säsongen har t ex Manchester City haft den ett tag. De hade sju lika-resultat i rad. Liverpool har stort sett ”ägt den” under hösten.

Efter en tung förlust mot Sunderland (följt av en vinst i Europa, men den tiger vi om), ytterligare en förlust mot Chelsea och en cup-förlust mot Man City (där man ställde upp ett reserv/ungdomslag) gick snacket på gatan att Wenger ”hade den”.

Nu vann Arsenal mot Stoke på hemmaplan med två – noll. Två – noll mot Stoke är inget man får medalj ur kungens hand för MEN det viktiga i det här fallet är att Wenger inte längre ”har den”.

På onsdag möter Gunners Olympiakos (en match som inte betyder något) och därefter är det match mot Liverpool, som aspirerar på att ”ha den”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: