Footie

Det ser ut som att Sol Campbell återvänder till Gunners efter en rätt lyckad tid i Portsmouth och en katastrofal comeback i Svennis Notts County. Campbell var en av The Invincibles, den uppställning som hade rekordet i antal obesegrade matcher i rad, vilket måste sägas var något av en guldålder för Arsenal. Som svensk kan man inte låta bli att påpeka att det var den tid då Fredrik ”Freddie” Ljungberg dominerade yttre mittfältet med sin rödfärgade proto-mohikan. Good times. Ah…

Nu är det red alert i Arsenals försvar med Vermaelen och Gallas på sjukbänken, Sendaros på väg bort och därför inte betraktad som ett alternativ samt defensive mittfältaren Song i afrikanska mästerskapen. Följaktligen är det läge för en återkomst av Campbell.

Samtidigt säger sig Arsene Wenger jaga ett alternativ framåt där skador på Van Persie och Bendtner har lämnat, kanske allt för mycket ansvar på, Nasri, Arshavin och Eduardo.

David Conn är en fantastisk sportjournalist som till skillnad från sina flesta kollegor lyfter blicken från planen. Just nu arbetar han på att reda ut härvan som amerikanska familjen Glazer har lämnat ett av Premier Leagues starkaste klubbar, Manchester United, i. Läs om det här till exempel. Conns imponerande grävjobb har bland annat visat hur klubben har tagit lån som direkt har gått till familjen Glazers söner märkt som ”konsultarvode”. Enligt Conn kan Manchester Uniteds ekonomi vara nära en kollaps liknande den som inträffade i Leeds under 90-talet och har lämnat den tidigare storklubben i fritt fall under ett par säsonger.

Just nu verkar det som att svensk fotbollsjournalism, som ändå har tagit sig ordentligt i kragen i och med lanseringen av magasinet Offside, verkar vara rätt såld på bakom scenen-reportage (följ Zlatans Barcelona i en vecka), historiska tillbakablickar (”Änglarnas” succé i Europa under 80-talet) och supporter-hjärta-smärta (vad fan som helst signerat Birro). Den typen av ekonomijournalistik som Conn för in i fotbollen känns intelligent, nykter och jätteviktig.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: