Arsenal – Bolton 4-2 (omgång 22)

Arsenal 4
Rosicky 43,
Fabregas 52,
Vermaelen 65,
Arshavin 85
Bolton Wanderers 2
Cahill 7,
Taylor (pen) 28

Återträff sedan senaste matchen. Bolton tar kommandot snabbt in i matchen men… Först visar Rosicky, med förlängt kontrakt sedan i höstas, att han fortfarande har ”det”. Fabregas kvitterar, visserligen är uppbyggnaden till målet kontroversiellt eftersom Gallas går hårt åt Boltons Davies. Inte långt senare är det dags för Vermaelen att visa upp sig igen i Gunners offensiv. Det känns som att det var ett tag sedan belgaren visade de här kvalitéerna och det är en välkommen comeback. Matchen punkteras i 85 minuten av Arshavin.

Trots att Arsenal under Wenger har kommit att bli något av en plantskola för nya, unga talanger bekräftar de två senare målen att Wenger dessutom vet när det är dags att köpa spelare. Vermaelen och Arshavin är två av de bästa spelarköpen som Premier League har skådat de senaste åren (jämför t ex med Manchester-värvningarna Tevez och Berbatov).

I en haltande tabell ligger just nu Arsenal på första-platsen. Visserligen på samma poäng men med bättre målskillnad än Chelsea, en match mindre spelad, men det bådar gott.

Samtidigt väntar ett tufft schema framöver. Stoke på hemmaplan kan överraska och Aston Villa ska inte underskattas. Därefter följer den tuffa trion Man United, Chelsea och Liverpool följt av Champions League-spel mot FC Porto.

The horror! The Horror!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: