Arsenal – West Ham United 2-0 (omgång 31)

Arsenal 2
Denilson 5,
Fabregas (straff) 83
West Ham United 0

Tabelltoppen. Igen! Fast i ett haltande schema som i skrivande stund kan svänga till Man Utds fördel om Liverpool inte tar sig i kragen. För någon minut sedan drog Mascherano ned Rooney och fick ett gult kort medan Rooney fick en straff. Och vad har den observationen att göra i mitt referat av matchen mellan Arsenal och West Ham United? Jo, det är precis en sådan händelse som ger Vermaelen ett rött kort utan föregående varningar inklusive en straff till motståndarlaget. Eftersom det är rött direkt så kommer det att beslutas om det är en eller två eller rent av tre matchers avstängning.

Att Almunia räddar straffen är ett styrkebesked ifrån den något prestationsmässigt svajige spanjoren. Fabregas straff sätter punkt på en match där Arsenal stundom såg ut att vara ofokuserade. Vermaelens utvisning innan halvleken är kanske rent av det som får Gunners att ta sig i kragen.

Den verkliga betydelsen av den här matchen kommer med beslutet om avstängningen. Vermaelen har varit en klippa under säsongen och ett Arsenal som står och faller med Campbell och Silvestre sänder rysningar längs min ryggrad.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: