Outrage! Statsministermord i visa! Som ingen kände till innan rapporteringen

Från Sveriges radios hemsida:

Nidvisa om Reinfeldt upprör
Tisdag 20 april 2010 04:00

Att Göteborgsbandet PS sjöng låten ”Jag sköt Fredrik Reinfeldt igår” på en musikgala i söndags har gett upphov till diskussioner om var gränsen går för vad man får – eller inte får – sjunga. Debatt mellan Socialdemokraternas förre pressekreterare Manuel Ferrer och Mattias Svensson, redaktör på det liberala samhällsmagasinet Neo, kl 8:15.

Med tanke på den blodiga historia (reds markering) Sverige har, inleder Manuel Ferrer. Man ska kunna skämta om allt, säger göteborgaren. Vi har till exempel Loop Troop som sjöng om Palmemordet efter (reds markering) att det hände, säger Mattias Svensson.

Jag vet att inom kulturrörelsen kan man uttrycka sig väldigt grovt, maler Manuel Ferrer på och fortsätter med att säga att sättet på vilket man uttrycker sig på skiljer människorna från aporna och lyckas i exakt det tillfället att jämföra människor med djur. Vi vet ju hur debatten gick efter ROKS-affären: ”I Hitlers Tyskland jämförde man människor med djur och se vad som hände där!!!”

Grattis Mattias Svensson. Den fighten vann Alliansen, som uppenbarligen har bytt taktik från förra gången Sverige skakades av ett politiskt attentat, nämligen när Ballar av stål-reportern sprutade vatten på statsministern. En del av Sveriges blodiga historia. Alla vi som inte hejar på Alliansen får i Manuel Ferrers indignerade nylle ytterligare ett skäl att gråta på insidan när vi går och lägger vår röst i det kommande valet. Bara för att man inte vill ge Reinfeldt fyra år till att sälja ut våra gemensamma tillgångar behöver det inte betyda att det är fritt fram för det enda alternativet att signa upp Fritzl, Mugabe samt gräva upp Stalins lik.

Jag misstänker redan nu att 30 % av den kommande valrörelsen kommer att se ut exakt så här. Allt snack om att valet flyttar ut på nätet handlar inte om att aktivera gräsrötter utan snarare att dammsuga Youtube på smädelser att dra fram i offentligheten och indigneras över i en studio. Gräsrötterna ska fortfarande inte få bidra själva men uppmuntras däremot att rapportera inlägg som kan uppfattas som övertramp. Partierna kommer inte att knacka dörr, vilket i och för sig är ett plus, utan snarare engagera en stor mängd medhjälpare att söka Facebook-uppdateringar som på ett eller annat sätt kan väcka anstöt. ”Yes we can”-kampanj? Snarare ””Rösta på din pedofil”-”skandalen”” på nytt.

Malcolm Tuckers Obama

Tucker sätter faktiskt INTE tonen

Nu hoppas jag att redaktionen på P1-morgon, som på det här sättet har ökat antalet youtube-sökningar på ”Jag sköt Fredrik Reinfeldt igår” med 500 000 %, sätter ned foten och kommer med ett konkret svar på vad man får – och inte får – sjunga.

Här finns lite av låten och den följande diskussionen.

Hur reagerar du på ”Outrage! Statsministermord i visa! Som ingen kände till innan rapporteringen!” på Goindy?

* Jag blir grön – 3
* Jag blir arg – 3
* Jag blir nyfiken –8324389498234982
* Jag bryr mig inte – 98323218638331

One Response to Outrage! Statsministermord i visa! Som ingen kände till innan rapporteringen

  1. […] Tidigare har jag varnat för att riksdagsvalet 2010 kommer att utspela sig på det förhatliga näte…. I ett flytt ”Förr” brukade man känna igen kampanjande politiker på att de uttalade sig i tidningen/etern. Tidningen kom ut en gång om dagen och etern öppnade klockan 7:00 och stängde med nationalsången vid 22:00. Där emellan tystnad. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: