Indy hjälper dig att välja rätt parti i valet – pt1:2

Hear yeay, hear yeay! Kommunisterna bidrar med sina svar:

From: hanna.lofqvist@riksdagen.se
Date: Thu, 22 Apr 2010 10:59:52 +0200

Hej!

Här kommer svar på tre av dina fyra frågor. Fråga nr 2 handhar våra ek.pol.sekreterare och dom sitter upptagna i budgetförhandlingar. Men testa att mejla mikael.von.knorring@riksdagen.se nästa vecka för att få svar på den.

1. Ska vi ha svenska soldater i Afghanistan? Motivera varför/varför inte. Nej, vi ska inte ha svenska soldater i Afghanistan. Allt fler människor faller offer för det eskalerande våldet i Afghanistan. I samma takt som USA:s flygplansbombningar fortsätter döda oskyldiga människor, växer den motståndsrörelse som motsätter sig utländsk militär närvaro i styrka. Det finns ingen militär lösning på konflikten i Afghanistan. Fred kan bara byggas genom en dialog mellan alla parter och en bred försoningsprocess.

2. Har ert parti något särskilt program för stöd till ekonomierna i Baltikum, som drabbats hårt av svenska bankers utlåning?

3. Vissa länder i EU har kärnvapen. Kommer ni utöva något tryck på att de länderna avrustar? Vänsterpartiet har alltid drivit på för kärnvapennedrustning och kommer att fortsätta med det.

4. I dagarna lovar flera partier mer pengar till pensionärerna. Det är något som oroar mig. Tänker ert parti ge mer pengar till pensionärerna och varifrån tänker ni i så fall ta pengarna från? När det gäller alla reformer i budgeten så finansieras de genom de skatteintäkter vi har, inga enskilda reformer är dock öronmärkta. Det viktiga är att helheten går ihop. Sen när det gäller pensionssystemet, som ligger utanför budgeten, vill vi överföra PPM-avgiften till inkomstpensionssystemet. (Premiepensionsavgiften är 2,5% på lönen). Då kan vi avskaffa den s.k. bromsen som kan minska inkomstpensionen.

Länk: Motion om kärnvapen fr Vänsterpartiet: http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=410&dok_id=GW02U254

Länk: Motion om militär närvaro i Afghanistan fr Vänsterpartiet http://www.riksdagen.se/Webbnav/index.aspx?nid=410&dok_id=GW02U9Vänliga hälsningar,

Hanna Löfqvist
Vänsterpartiets riksdagskansli
hanna.lofqvist@riksdagen.se

Vänsterpartiet –
vinnare av Europarådets jämställdhetspris 2009
http://www.vansterpartiet.se
http://www.rodgron.se/

I det kommande riksdagsvalet kommer otaliga smart-alecs att påpeka att Internet kommer vara en arena där bataljen kommer att utspela sig. Vänsterpartiets svar visar tydligt på att man har lärt sig att använda sig av så kallade länkar. Nej till Afghanistan. Nej till kärnvapen. Skatteintäkterna bestämmer reformerna. Tvärtom? Fuck knows. Bromsen ska avskaffas för pensionerna, vilket oavsett om man tycker om den eller inte, ett tydligt svar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: