Slutresultat UK Election 2010 – Alla valkretsarna räknade

Så här slutade det hele:

Slutresultat

Slutresultat

Som uppmärksamma läsare kan se är det 649 av 650 valkretsar som har räknats. Den 650:e valkretsen kommer att avgöras i ett senare val eftersom en av kandidaterna avled under valet. Det drabbade partiet kommer få extra tid att ta fram en ny kandidat.

Återigen tåls att skrivas att den stabilaste lösningen på situationen efter valet är en koalition mellan Tories och Lib Dems. Det verkar dock inte särskilt troligt (för många meningsskiljaktigheter mellan de båda partierna) så jag misstänker att det kommer att bli ett parlament med en minoritetsregering under Cameron. Det kommer inte att vara en långvarig lösning och därför tror jag att det inom kort kommer att tvingas fram ett omval. Detta är ren och skär spekulation, ska tilläggas. I ett omval kommer Tories ha ett försprång genom att de har mest pengar. Labour har enligt uppgift sparat en del av sin partikassa för att täcka upp för ett omval. Det är svårt att se att Lib Dems skulle få ökat stöd i ett omval.

Det ser ut att bli en svår resa för personen med Downing Street 10 under de närmaste tiden.

Valets vinnare:
Green Party (sin första MP)

Valets förlorare:
Labour (Brown gör ett värre val än Michael Foot, 1983. Hade Brown bytts ut mot en av Milibands eller Alan Johnson hade en koalition med Lib Dems varit möjligt. Väljarna, med undantag av skottarna, har visat sitt tydiga missnöje med Brown.)
Tories (Cameron nådde inte fram trots stort försprång innan valet. Auran av ”change” förlorades i samma ögonblick som Clegg bjöds in till TV-debatterna.)
Lib Dems (Clegg lyckades inte kapitalisera på sin framgång i TV-debatterna. Hypen förblev en twitter/facebook-bubbla.)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: