Valresultat i UK Election 2010 – 16:00

De senaste inkommande rapporterna från valkretsarna visar följande result:

valresultat vid 16:00

Valresultatet vid 16:00

Det är fortfarande mycket som tyder på att det blir en minoritetsregering med Tories bakom rodret. The Spectator, högertidning (väldigt old tory), har gått ut och varnat Cameron för att liera sig med Lib Dems.

Tories och Lib Dems ser ut att vara osannolika sängkamrater, trots att de erbjuder det mest stabila regeringsalternativet. Det är många kärnväljare inom Lib Dems som röstar på sitt parti just med anledning att hålla Tories borta från makten. På flera områden, t ex åsikterna om Irak-kriget, försvar, EU och familjepolitik, går de i rakt motsatt håll.

OM Clegg (vilket jag har svårt att tänka mig) skulle stödja Cameron har Clegg ett uppror inom partiet att vänta sig. Till skillnad från svenska hårt partipiskade riksdagsmän, som har påpekats tidigare på den här bloggen, har brittiska MPs ett stort personligt ansvar mot sina valkretsar.

Se filmen ”In The Loop” och följ turerna som MP:n i filmen tvingas prioritera mellan att dels tala med höjdare i amerikanska administrationen, dels prata med en lokal byfåne som klagar på en kollapsande mur.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: