Liberala drömmar – UK election 2010

Saxat från Expressens opinionsblogg:

Valets stora segerherre i det brittiska valet blev som väntat David Cameron – i alla fall enligt den vallokalundersökningen som presenterades sent på torsdagskvällen. Däremot ser det inte ut som att Tories får egen majoritet.

/…/

För David Cameron och Tories är det nu upp till bevis. Ett stålbad väntar för att få kontroll på det skenande budgetunderskottet. Cameron måste dessutom visa britterna att hans mjukare form av konservatism inte bara var ett PR-trick för att vinna röster. Europa å sin sida förväntar sig att Tories lägger band på sin EU-skepticism och väljer samarbetets väg.

WTF?

Stor segerherre? JFC!

Låt oss omformulera det sista stycket (köra Expressens text genom bullshitfiltret):

Tories är vreda på Cameron eftersom hans kampanj var en massiv cock-up. För Cameron är det nu upp till bevis. Ett stålbad väntar för att få kontroll på det skenande budgetunderskottet (SANT!). Cameron måste dessutom visa britterna att hans mjukare form av konservatism bara var ett PR-trick och istället spänna musklerna för att vinna röster i ett stundade omval. ”Europa” kan förvänta sig att Tories kommer dundra på om EU-skepticism, hårdare tag mot immigranter samt gräva ned sig ytterligare i sitt samarbete med reaktionära, xenofoba högerextremister i EU.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: