Arsenal – Fulham 4-0 (omgång 38)

Arsenal 4
* Arshavin 21,
* van Persie 26,
* Baird (og) 37,
* Vela 84
Fulham 0

Slut på säsongen. Arsenal hamnar på tredjeplats, vilket innebär att de slipper att kvala in till Champions League (vilket det tvingades till den här säsongen, minns matchen mot Celtic). Fortfarande en hel del gnäll om att truppen är för tunn, vilket är svårt att bortse ifrån. Trots att Gunners hänger kvar i toppen och stundtals spelar briljant finns en del orosmolm på himlen.

Målvakteriet har varit under all kritik. Almunia, Fabianski och Mannone har samtliga tappat in lätta bollar och bortsett från Almunias första halvlek i första mötet mot Barcelona har det varit inte varit något storspel mellan stolparna.

Backlinjen är svag. Huruvida Gallas och Campbell, vars kontrakt löper ut under sommaren, kommer att stanna kvar är under debatt. Gallas har varit skadad och frågan är om han är värd att ge ytterligare en säsong. Rykten säger att en flytt till Roma kan komma på tal. Campbell är en nödlösning. Förhoppningsvis slipper vi se den gamle hjältens tidigare insatser förminskas ytterligare.

Mittfältet känns som den starka sidan. Det som möjligtvis saknas är tyngd och rutin. Gång på gång hörs rykten om att Barcelona ska plocka Fabregas.

Anfallet är fantastiskt. När det fungerar. Skador under säsongen har oroat. Kommer Van Persie att hålla nästa säsong? Är det rent av tillfälle att sälja av målkungen och plocka in nya talanger? Just nu verkar det som att en transfer av Chamakh från Bordeaux kommer att komma till skott.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: