Lab/Lib kollaps

Uppenbarligen har förhandlingarna mellan Labour och LibDems brutit samman. LibDems krav på valreform verkar ha gått för långt och väckt ilska hos Labours förhandlare.

Samtalen mellan Tories och LibDems fortsätter. Personligen tror jag inte att en valreform på sikt kommer att hjälpa Storbritannien, lika lite som LibDems kommer att vinna på ett samarbete med Tories.

På BBC News ber Daniel Kawczynski (Con. Shrewsbury and Atcham) Liberaldemokraterna att lägga mer tid på att hjälpa Tories att rädda ekonomin än att lägga krut på att ändra på valsystemet. Kawcynski säger att hans valkrets har kontaktat honom och bett honom att uppmana LibDems att ”get on with it!”.

Från Labour säger flera seniora partimedlemmar (bl a David Blunkett och John Reid) att det är dags för Labour att ge upp och erkänna att de har förlorat valet. Ett sådant tillbakadragande innebär att man inte är villig att förhandla om valsystemet samt att det är dags att lämna över brådskande frågor som t ex den ekonomiska krisen i händerna på Tories.

BBC ber en tysk politisk journalist, Thomas Kielinger (endast på tyska wikipedia), om en analys. Kielinger menar på att det finns en antydan av schadenfreude över resultatet i brittiska valet med tanke på att britterna tidigare har satt sådan ära i att ha starka regeringar. Kielinger fortsätter med att upplysa britterna om att det tog tyskarna 40 dagar från valdatumet till det att de hade fått fram en regering i förra valet. Men, fortsätter Kielinger, det är inte politikerna utan tjänstemännen inom staten som faktiskt utför det fortlöpande arbetet och antyder att det inte är någon katastrof.

Från Newcastle rapporteras det att det snöar. Förmodligen är det inte på något sätt relaterat till valutgången. Förmodligen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: