Ledarsidornas ologiska ryggradsreflex

Den senaste tiden har borgerliga ledarsidor rapporterat från ett Storbritannien som förmodligen ligger någonstans utanför Täby. Gång på gång gratuleras Cameron (alltid Cameron – aldrig Tories) till segern i valet och han uppmanas att gå i allians med Liberaldemokraterna.

I De borgerliga ledarsidornas Storbritannien® är Tories under Camerons det samma som ”Nya” Moderaterna (aka Förra-valets-Moderater). Att borgerliga ledarskribenter välkomnar en seger för Tories går rätt mycket stick i stäv mot saker som de annars propagerar för. Om man till exempel argumenterar för djupare samarbete inom EU, vilket i Sverige är betraktat som höger, har man mer att förlora på en seger för Tories än något annat av de tre största partierna. Den som inte tror mig är välkommen att kolla in vilka partier som gör Tories sällskap i EU.

Är man en ”compassionate” konservativ skribent som välkomnar en höger med ett mänskligare ansikte av typen innebandy-Täby-pullover kan jag upplysa om att Cameron och hans innersta krets kommer rätt ur en parodi på P.G. Wodehouse. På samma sätt misstänker jag att en liberal skribent inte är helt nöjd med Tories policies i HBT-frågor, något som avslöjades med all önskvärd tydlighet i det här, högt rekommenderade, klippet från Gay Times.

Så frågan är: vill verkligen svenska ledarskribenter ha Cameron och Tories?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: