Sommarföljetongen – kapitel 6

Richard Arriso bläddrade igenom dokumenten som han hade mottagit i posten morgonen tidigare. Professor Steiner. Gamle Steiner. Vem kunde önska den välrenommerade professorn död? Arriso mindes hur Steiner alltid hade funnits där och kunnat ge goda goda råd och villigt delat med sig av sina kunskaper.

Arriso tog en försiktig sipp på sitt vin medan han läste. Det var ett billigt vin som den sofistikerade Arriso aldrig skulle komma sig för att ens lukta på om han hade befunnit sig på fast mark. Det var en Chablis ifrån Kalifornien.

Kalifornien var från början namnet på den nordvästra delen av det spanskkontrollerade området i Nordamerika. Efter ett krig mellan USA och Mexiko 1847 delades området mellan kombatanterna. Delstaten fick sitt namn efter en fiktiv ö i en 1600-talsroman.

Plötsligt tändes skylten ”fasten seatbelts”. Arriso, som hade varit förutseende och behållit sitt säkerhetsbälte på från ögonblicket planet lyfte, la ifrån sig dokumenten.

Annonser

2 Responses to Sommarföljetongen – kapitel 6

  1. Optimiz skriver:

    OK! Nu är vi tillbaka i ”nu” efter att ha varit i ”förr”. Jag hoppas att vi får veta hur det slutar med incidenten nere vid sjön!

  2. HrCamden - grattis aliansen vilken härlig seger! skriver:

    Jag har lärt mig en hel del om Kalifornien genom det här kapitlet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: