Sommarföljetongen – kapitel 8

Arriso steg ut ur planet och kisade mot solen med ena handen mot ögonbrynen. Han kände sig stel i kroppen efter flygturen och det var med en viss domning i benen som han tog stegen nedför den mobila trappan som hade körts fram till planet.

Väl inne i terminalbyggnaden visade det sig att det fanns en taxfree-shop där priserna på cigaretter, alkohol och godis låg under de som erbjöds in-flight. Arriso stannade till och blickade över utbudet. Hans blick fastnade på cigaretthyllan. Hur kunde folk frivilligt utsätta sig för rökning? funderade Arriso. Det kan inte vara någon tänkande människa som önskar sig lungcancer-döden?

Hade någon lanserat idén att röka tobak idag, muttrade Arriso för sig själv, hade det med största sannolikhet varit förbjudet att säljas öppet!

Samtidigt som Arriso var starkt kritisk mot rökning var han mycket intresserad och insatt i vanan att röka tobak. Det var ursprungligen nordamerikanska indianer som hade lärt européerna att röka. Arriso ställde sig frågan om hur många européer som hade fått sätta livet till genom detta hälsovådliga sedebruk?

En röst förkunnade att bagaget från Arrisos flight precis hade kommit in. Arriso vandrade med beslutsamma steg mot bagagebandet.

Annonser

2 Responses to Sommarföljetongen – kapitel 8

  1. Optimiz skriver:

    Jag kallar ”cancerpinnar” för cigaretter.

  2. Optimiz skriver:

    Oj! Tvärtom alltså!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: