Sommarföljetongen – kapitel 9

Arriso väntade tålmodigt vid baggagebandet. På något sätt verkade tiden alltid gå långsammare när man väntade på något som stod utanför ens egen kontroll. Trots sina akademiska meriter och sitt goda renommé tvingades professorn att vänta på att baggaget skulle dyka upp längs bandet.

När Arrisos väska från Louis Vuitton dök upp var det ett mycket kärt återseende. Arriso var mån om att alltid förse sig med de bästa produkterna som fanns på marknaden och faktumet att Louis Vuitton hade funnits sedan 1854 var en mycket god kvalitetsstämpel i Arrisos ögon. Hans förtroende för Louis Vuitton var mycket stort, och oförändrat trots de tillfällen då han tvingats vänta på sitt baggage.

Med beslutsamma steg lämnade Arriso flygplatsen. Han hann knappt stiga ut ur terminalen innan han kände en hand på axeln. Arriso tog ett djupt andetag innan han långsamt vände sig om.

5 Responses to Sommarföljetongen – kapitel 9

 1. Walter Stadtdorf skriver:

  -knack knack.
  -vem är det som stör medan jag skriver på min spänningsroman?
  -en väska.
  -en väska vadå?
  -en louis vuitton-väska full av pengar.

 2. Peti Meter skriver:

  ”Baggage”? Hallå, finns det någon korrläsare där ute? Det är missar som den här som kan underminera ett helt författarskap.

 3. Optimiz skriver:

  Det kanske är en av de fyrtiofyra översättarna som har anlitats till att översätta sommarföljetongen till svenska på rekordkorta 10 minuter som har fått det om bakfoten?

 4. Peti Meter skriver:

  Ja, eller också är det bara ett uttryck för slarv och ouppmärksamhet i största allmänhet, helt i linje med rådande samhällsläge, nedmontering av det svenska skolväsendet etc etc. Men kör i vind, vi kan väl gå på den ”optimistiska” (!) tolkningen.

 5. Optimiz skriver:

  Så länge man förstår andemeningen är det inte så viktigt med stavningen! Om jag skriver ”stvningen” tror jag att folk ändå kommer förstå vad jag menar!

  (Jag menar ”stavningen”.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: