Fotbolls-VM 2010 – Ye Olde Ingerland

Traditionellt sett brukar Italiens lag bestå av en samling äldre herrar som slipat tänderna i Serie A. Förra VM:et ställdes de mot en annan grånande sida, Frankrike, och vann på straffar efter att lårbenshalsarna fått sig en omgång under 120 minuter. Brasilien har även de en tradition av att komma till VM med veteraner.

I år går dock priset för äldsta trupp till England. Med ungtuppar som Walcott, Agbonlahor och Huddlestone ute ur truppen till förmån för exempelvis Heskey (32 år), Ashley Cole (29) och Carragher (32) kommer Capello med turneringens gamlingar. Vem kunde ana att en fd Milan-coach skulle premiera rutin? (Milan brukar hamna på en snittålder kring de tidiga 30.)

Hur kommer det att gå för de här stolta representanterna för den stolta fotbollsnationen som endast vunnit ett VM (på hemmaplan efter extratid) men skryter med världens bästa liga (uppbyggd på en ickefungerande ekonomisk kalkyl, hysteriskt uppblåsta löner och ett konstant förbiseende av nationella talanger inom spelar- såväl som coachmaterial)?

Inte så illa, säger de flesta. Precis som, låt oss säga det här årets upplaga av Tyskland, har det engelska laget låga förväntningar på sig. Till skillnad från tidigare år har pressen varit tyst om att höja laget till skyarna redan innan turneringen har börjat. Det här kan vara till fördel för engelsmännen.

Jag tippar att England kommer att komma igenom gruppspelet (förlust mot USA, lika mot Slovenien och vinst mot Algeriet) med nöd och näppe men sedan åker ut i åttondels- eller i bästa fall kvartsfinalen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: