Sommarföljetongen – kapitel 10

– Ursäkta, inledde en av de kostymklädda männen i pilotglasögon. Är ni möjligtvis Richard Arriso, den välrenommerade professorn i symbolik?
Arriso nickade jakande.
– Jo, det stämmer.
– Följ med oss, sa den andre mannen.

Tillsammans vandrade de tre männen mot den närliggande parkeringsplatsen. De stannade till vid en Mercedes av senaste modell med tonade rutor. Ett kort ögonblick därefter styrde bilen bortifrån flygplatsen med de två kostymklädda männen i framsätena, fortfarande med pilotglasögonen på, medan den mer fritidsklädde professorn, chinos, mörkblå skjorta med vit-shirt under och bekväma bruna läderloafers, satt i baksätet.

– Ett tag trodde vi att det var fel person, började mannen i främre passagerarsätet. Vi trodde inte att en välrenommerad professor skulle vara så atletiskt byggd.
Arriso skrattade och slängde tillbaka med huvudet. Det var en vanlig missuppfattning att alla akademiker var timida, smala och glasögonbeklädda män. Arriso däremot hade varit quarterback under sin collegetid och hade vårdat sin kropp väl sedan dess.
– Jag tror att vi glömde att presentera oss, sa mannen som körde bilen, fortfarande med ögon på vägen. Mitt namn är James Cooper och min kollega heter Janus Looke. Vi arbetar båda vid CIA.

Plötsligt körde en bil med tonade rutor upp vid sidan om Arrisos Mercedes.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: