Circle Jerk – repris från 2009

Favorit i repris, aningen uppdaterad och remixad:

Efter som det är valår har vi beslutat att skicka hela vår nyhetsredaktion till Almedalen. Varför det?

En del saker ska inte vara coola. Precis som medelålders män som delar säng med tonåringar är politik en sådan sak. Missförstå mig rätt; politik är viktigt och tjänar på engagemang och uppmärksamhet. Det är när politikerna själva börjar tvivla på att det de gör är rätt och viktigt och istället börja fokusera på att framstå som coola som det går fel.

Just nu pågår den så kallade Almedalsveckan som av några hacks påstås vara politikens Woodstock/Hultsfred (R.I.P)/Emmaboda. Det är ett ställe för politiker att mingla med vanliga människor (om man med vanliga människor menar andra politiker), samma politiker som man umgås med hemma (fast i kortärmad skjorta) och massor av journalister. Lägg till en och annan ungdomsförbundare i antingen t-shirt med slogan eller i kostym och en sån där konstig mobiltelefon som sitter fast i örat.

West Wing var säkert bra. The Thick of It var suveränt (se blogginläggen om brittiska TV-serier). Men i Sverige är det privatteaterfarsen som TV4 försökte sända med Loa Falkman som fortfarande regerar. För att kalla sig satiriker behövs endast en punchline om Toblerone och Göran Perssons midjemått. Och givetvis Parlamentet som uppenbarligen svenska folket ännu inte har tröttnat på. På samma sätt förhåller sig svensk politik.

Nej. Almedalen är inte coolt. Det är en circle jerk (ringrunk) mellan politiker och journalister. De som förlorar är vi som tvingas se på och läsa om det och (på sikt) politiken. Gör alla en tjänst och byt till reklamradio och Kanal 5 när någon nämner Almedalen. Så till vida det inte nämns i kombination med ordet ”blodbad”.

Copy-pastat baserat på det här inlägget från föregående år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: