Uppdragschmuppdrag

Ibland finns det saker som kallar på ens intresse och tar tid ifrån saker som, för att vara specifik, sitt bloggande på, för att vara ännu mer specifik, http://www.goindy.wordpress.com.

Trafiken faller och det är inte utan att man förstår varför. Veckorna när läsarna dök upp likt sovjetiska brödköare för att finna gapande tomma hyllor är över och bloggen är allt mer spöklik.

Men!

Det kinesiska tecknet för ”kris” har samtidigt betydelsen ”möjlighet”. I min egen ordbok är ”kris” synonymt med ”åt helvete” men låt oss stanna kvar vid det kinesiska. Så många människor kan väl inte ha fel? Eller?

Medan GoIndy tuffar på i halvtempo passar jag på att fråga de stackars satarna som i brist på bättre satir (signerad t ex Peter Settman) eller bättre uppdatering på allt brittiskt (som t ex SvDs flitige The Guardian-korrespondent Andres Lokko) fortfarande hittar hit om de har någon feedback och några önskemål om den framtida utveckling här på webb-torpet.

Har ni gått i ide för att vänta in sommarföljetongen 2011? Saknar ni länkar till Adam Curtis dokumentärer? Tyckte ni om modeveckan? Vill ni ha mer tröttsam ironi över VH1-rockism?

Annonser

15 Responses to Uppdragschmuppdrag

 1. Cecilia skriver:

  Jag väntar på höstföljetongen 2010. Något med änglar kanske – änglar sägs vara det nya svarta, i alla fall i bokvärlden. En snygg, intellektuell reporterängel (Gabriel? Barakiel? Jegudiel?) som får nys om något riktigt ruttet i Sveriges Enda Arbetarpartis innersta kärna? (Mögel?) Men som får det jävligt svårt att koncentrera sig på sina leads eftersom han samtidigt jagas av Verklighetens folk som i en kraftfull manifestation bränt hans artikelserie om genus inom konstvärlden på bål utanför pizzerian i Avesta, och kräver att han ska återgå till sin gamla tjänst som teverecensent. Kan det vara något?

  • Indy skriver:

   Änglar. Finns dom?

   Jag tror att änglar är lite för hardcore ens för de mest inbitna. De har till skillnad från vampyrer, som mest bara har snyggposat sig genom historien, ett rätt tungt bagage i form av söndagsskole-fröken. Men om du lyckas ro i land ett sådant projekt, helst i bloggform, hade jag gärna gett det en chans.

 2. jim skriver:

  this is awesome man

 3. Cecilia skriver:

  Du har rätt. Änglar är skittråkiga.

  • Indy skriver:

   Om man däremot parar ihop dem med demoner… Ojojojojojoj! Då jämrans, gin and juice, like this and like that etc.

   Jag är inte mogen för änglar än. Fråga mig när jag sitter i ett brinnande passagerarplan och det känns förmodligen lite mer aktuellt.

 4. Henrik skriver:

  Jag vill läsa mer om clowner på bloggen.

 5. Cecilia skriver:

  Ja! Clowner är de nya änglarna. En snygg, intellektuell reporterclown (Aftonbladet?) som får nys om något ruttet (en död pudel?) i Sveriges Enda Arbetarpartis innersta kärna etc etc?

  • Indy skriver:

   @Henrik och @Cecilia: Clowner alltså. Lite politiskt känsligt just nu… Efter att ha lyssnat på P1s kultur-valbevakning fick jag uppfattningen att clowner har blivit ett slagträd att svinga mot Miljöpartiet. Gång på gång återkom nuvarande kulturministern till ett MP-förslag om clowner inom vården (och då menar jag inte de felmedicinerande klåparna i offentlig sjukvård som alltid gör fel eftersom deras arbetsgivare är just en offentligt ägd verksamhet – HAHAAHAHAHAAHAHA!!!) och hur barockt det förslaget var i jämförelse med hennes egen kultursponsring och kulturportföljer/kulturportmonnä/kultur-clutch/handväska.

   Lite motvind alltså enligt rådande opinionsläge. Och alla som läser tidningarna vet ju att det är opinions-siffror för dagen som sätter agendan.

   Inga änglar och clowner alltså.

   Mina egna förslag på oknytt som kan attrahera ungdomsläsare (i den så kallade ”slukar-åldern”) samt vuxna idioter är som följer:
   – Skogsrå. Ett lokalt präglat förslag. Jag har själv lyckats fascinera tre australiensare under fem minuter med att återberätta om skogsrået. Till protokollet vill jag tillägga att fem minuter är max-attention-span för en äkta australiensare. The bladdy thieves…
   – Troll. Varianten där man byter ut människobarn. Kanske är ni, litterära människor bättre bevandrade i området än jag är men från min begränsade horisont känns upplägget med en hjälte/hjältinna som retas för sitt underliga utseende för att sedan upptäcka sitt trollförflutna och utifrån det utveckla sina krafter för att straffa sina mobbare och samtidigt upptäcka sin personliga potential och finna styrka i sig själv som en kombination lika gjuten som den kombinerade metaforen om mötet mellan en UK-size 15 dr Martens-känga och ett öppet bogvisir.
   – Gamla moderater. En person som tycker om kung, försvar och kyrka vaknar upp och märker att hans världsbild är förändrad. Kommer han att still tiga under en effektivare men ideologiskt korrupt regim eller kommer han dra en lans för det gamla styret?

   Tre sago-figurer att spinna kring. Vad säger vi?

 6. Cecilia skriver:

  Jag tror på trollen. Ett snyggt intellektuellt reportertroll (inspiration hos Bauer?) som snubblar över något ruttet (en styckmördad Tuvstarr?) i Sveriges Enda Arbetarpartis (förhoppningsvis inte tillika regeringspartis, tvi tvi tvi) innersta kärna etc etc etc.

  • Indy skriver:

   Dessutom tror jag att man kan få bra draghjälp av loja litteratur-kritiker som inte är sena att dra till med rubriker som ”När man talar om…” etc.

   • Cecilia skriver:

    Precis. Och visst fanns det en härlig musikgrupp med samma namn, som kanske skulle kunna skriva ett litet interaktivt soundtrack till texten?

 7. Cecilia skriver:

  Men titta här då:

  http://vertigomannen.blogspot.com/2010/09/troll-och-bokmassa.html

  Två spaningar till så har vi en trend.

  • Indy skriver:

   Åh! Vill ha! Gah!

   En spaning – javisst – men vilken spanare? Jessica Gedin eller möjligtvis Göran Everdahl?

 8. Cecilia skriver:

  Han som låter som ett troll. Jonas … Hallberg?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: