New School – Allianshaveri

Kollisionskurs inom populärt mikro-management område.

Är man politiker som ska kamma hem billiga poänger bland vanligt fôlk ska man in och kludda till det i skolan. Man hittar på något till synes gratis. Det är alltid ekonomiska motargument som sänker dåliga förslag – vanligt vett räcker uppenbarligen inte till. Klassiker på området är att beslagta mobiltelefoner eller förbjuda kepsar (förmodligen bak-o-framvända!). Att det är föräldrar som propsar på att deras barn ska vara nåbara dygnet runt och att en keps inte vetenskapligt bevisat har påverkat studieresultatet spelar ingen roll.

En viktig anledning till att skolan och, låt säga, skattesatser och lagstiftning om miljöfarliga kemikalier, inte tillåter debatt på sandlådenivå är inställningen att vanligt fôlk kan relatera till skolan. Man minns, inte sällan felaktigt, hur det var ordning och reda när man själv gick i skola. ”Javisst hände det att man fick sig en hurring om man hade råkat räkna upp kungaföljden i fel ordning men det blev vanligt fôlk av mig i vart fall”, resonerar man ute i slott och koja medan man styckar grannflickans lik som man några timmar tidigare slagit livlös med ett blockljus i trappuppgången.

Gratis och ”relaterbart”. Ett vinnande koncept.

Motsatsen till "Hakuna Matata"

Motsatsen till "Hakuna Matata"

När det krisar inom Alliansen är det därför svårt att sitta still. Major Björklund har tidigare, inte utan framgång, dundrat på om att läraryrket ska få mer respekt, inte olikt en HippHipp-parodi på en 90-talsrappare. Nu ger sig Alliansens flitiga bäver, Maud Olofsson, in i skolbyggnaden och slänger en stor säck gödsel i lärarrummets fläkt: Låt eleverna sätta betyg på lärarna!

Det här är något av en klassiker. På väg att bli lika klassisk som Björklunds mantra om flumskola.

Nu ser Indy fram mot telefonröstningar till betalnummer, a´la Idol, om Maud går ut med det här som en vallöfte till nästa val.

Annonser

One Response to New School – Allianshaveri

  1. […] Zoologi: ryggradslösa djur (evertebrater) Bokrecensioner Uppdrag skola! […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: