Importerade stolligheter i P1

Inte sällan hamnar jag i bråk med vänner på vänsterkanten i andra eller i tredje led.

Låt mig ge några exempel.

På sistone har jag sett facebook-bekanta som ligger långt ut på vänsterskalan stånga sig blodiga för religiösa gruppers rättigheter. Det är hedervärt att stå upp för religionsfrihet men de ska det också handla om friheter istället för t ex religiösa ledares frihet att utöva påtryckningar. En annan händelse var Ship to Gaza som väckte stor uppmärksamhet och väckte samma stora (Facebook-) entusiasm i vänkretsen sammanföll med en konsert där en artist från Jamaica skulle uppträda i Malmö men bojkottades på grund av sina homofoba texter. Det var uppenbarligen OK att stödja homofober i Palestina men inte på Jamaica. Och så vidare.

I det här läget, när ens ”lagmedlemmar” agerar mer på fiendens fiende-instinkt än egen ideologisk kompass är det skönt att se att det finns riktigt stolpskott på andra kanten också.

Enter Roland Poirer Martinsson.

Mannen som jag – kanske inkorrekt, beskyller för Kds ”verklighetens folk”-stollerier – dyker upp på scenen och vilken fest det blir för sansade människor.

Lyssna på det här inslaget ifrån P1 morgon och häpna. Det är rätt charmigt att höra RPMs glada tillrop till en allt mer rabiat Tea Party-rörelse.

Annonser

One Response to Importerade stolligheter i P1

  1. jim skriver:

    good

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: