Tre läsningar och en text om ateism

Inleder dagen med följande texter…

The Guardian om mittbackar. Mycket intressant om en position som oftast uppfattas som spelförstörande när personer på posten gör sitt jobb ordentligt.

Skidlandslaget och sportgalan. DNs Johan Esk rapporterar från firmafesten. En insikt från en man på plats.

Och efter sporten kommer en ”anti-rekommendation”.

Elizabeth Gerle (eller Hussein el-Alawi om man får tro text-credden under rubriken på sidan) fortsätter på Sydsvenskans debatt om religion/sekularism. Ett rätt tamt och lätt uppgivet inlägg. Älskar rubriken ”Alla sidor behövs för balansen”.

Vad sägs om följande tanke-figur på temat?

Du spelar fia med tre vänner. Plötsligt, mitt i spelet, ”knuffar” en av personerna kring spelbrädet undan alla andras spelpluppar med hänvisning till en okänd auktoritet. När de tre övriga protesterar kräver spelsabotören respekt för den okände auktoriteten. Vid det här laget inser de två, hittills anonyma, spelarna vid sidan om dig att det här är något som de kan dra nytta av de med och de väljer att åberopa lika okända auktoriteter. Spelet går vidare, fast nu med skillnaden att spelets regler konsekvent ställs på ända. Senare under kvällen inser några av vännerna att det här spelet inte fungerar korrekt och att det på det här viset aldrig kommer att kunna ta slut. Vid det här laget är de som hakade på ”okände auktoritet”-vännen beredda att omvärdera och återigen ansluta sig till spelets regler. Då dyker en femte kamrat upp med just argumentet: Alla sidor behövs för balansen!

Det här kan behövas slipas på men jag hoppas ändå att jag har uttryckt mig klart nog.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: