Kain och Abel. Cain and Able. Cane the Abele! Abele!

Tidigare har det på den här bloggen ”näthatats” mot det statsfinansierade fostret Anton Abele. Det har skojats om hans förslag och det har gjorts passningar till hans fysiska utseende. Hans psykiska utseende har lämnats ifred men endast för att yours truly inte har vågat sig på att ge sig ner i de djupen.

Det sagt så anser jag att Abele genom sin plats i offentligheten har sträck ut hakan (återfall, f’låt) och därför kallt bör räkna med att det kan komma smockor. Ska då våra politiker behandlas på det här sättet? frågar sig ängslig vän av ordning. Ja. Det ska de. Motsatsen – att vi INTE ska vara vaksamma mot de som strävar efter att påverka vårt samhälle – hade varit fruktansvärd. Om det kraftsamlas mot de låga angreppen (som bland annat just Anton Abele har gått ut och krävt i exempelvis SVTs Debatt) riskerar även den verkliga kritiken att få sig en törn. Det är givetvis inte en okomplicerad väg men här måste öppenhet och frihet har företräde. Men genom sin kandidatur till vår beslutande församling har Anton Abele särskilt sig från the next man och när han under de kommande fyra åren får sin lön betalad av dig och mig (och dessutom har ett fett avgångsavtal) och beslutar över män och kvinnors liv och död (t ex i omröstningar om svensk trupp i Afghanistan) är det inte mer än rätt att syna honom kritiskt.

Så vad gör man i det här läget?

Ingenting.

Man sitter på häcken och låter grabben, likt en Byggare-Bob på amfetamin, gräva sig sin egen grop.

Våldsutvecklingen i Sverige går nu förhoppningsvis en intressant framtid till mötes. En framtid där våldet kraftigt bekämpas genom polis och andra brottsbekämpande myndigheter men framförallt genom att hela samhället äntligen står upp och förhoppningsvis agerar mot våldet.

För mer info – kolla här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: