SVT: Nyhetsbyrån

Igår kollade jag på Nyhetsbyrån.

JFC, vilken obekväm stämning. Jag som brukade älska Sara Wennerblom i Filmkrönikan. Hur blev det så här osvängigt?

Jag gillar programidén men någonstans har det uppenbarligen gått snett.

Felcasting? Redan på pappret känner man sig lätt mätt när man ser trojkan Britt-Marie Mattsson (som i och för sig är en skicklig stilist, men det räcker inte), Viggo Cavling och Özz Nûjen. Visserligen tänder det till en smula när Nûjen får berätta om sin barndom i samband med diskussionen om Nordafrika-kravallerna men i övrigt är det en lätt obehagligt sval stämning som råder.

Visste Mattsson om att det var en panelshow hon dök upp till? Når Cavlings ögon utanför Stockholms medie-damm? Kunde inte Nûjen ansträngt sig en smula till när han är det ”roliga” inslaget i blandningen? Kunde inte Mattsson och Cavling skrattat av artighet när Nûjen skämtade? Sätt mig i en studio tillsammans med objektivt tråkige Måns Möller och ogynnsamme jag hade till och med skrattat av barmhärtighet. Men inte Mattsson och Cavling inte.

Det där lär vi aldrig få svar på. För vi det laget har vi alla somnat i vredesmod över att en så här bra idé inte fick mer omsorg och istället för ett sprakande fyrverkeri av kunskap och satirisk skärpa blev en ljum soppa på nyhetsspikar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: